Днес в Стара Загора проф. Петър Стоянович ще представи книгата си „Несвършващо време”

Рекламирай в beZpartien.bg

Днес на Благовещение, 25 март, старозагорската библиотека „Родина“ ще отбележи своя рожден ден със срещата с проф. Петър Стоянович, праправнук на един от създателите на културната институция под липите. Това става ясно от програмата на деветнадесетия маратон на четенето „Четяща Стара Загора“, част от което е и събитието.
Авторът ще представи пред старозагорци мемоарната си книга „Несвършващо време”, представяща спомени без утежняване на паметта, в зала 2 на хотел „Верея“.
 „Равносметка без тъжна развръзка. Рядка възможност да се надникне зад гражданската маска на един млад човек от късния социализъм, та чак отвъд промените през 1989-а. Без претенции за изчерпателност, Петър Стоянович ни води из дебрите на интересната си родова памет, по сокаците на детството и пубертета, като през сълзи се смее на тогавашната действителност“, разказват организаторите.
Проф. Стоянович е наследник на Иванчо Стоянов, училищен попечител и просветен деец, който е в основата на създаването на читалище „Родина-1860” и библиотеката към него.
Срещата с автора е с вход свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *