Дни на иновациите в образованието се провеждат днес в Педагогически факултет на Тракийски университет

Стара Загора днес ще бъде домакин на информационен ден под надслов “Дни на иновациите в образованието”. Събитието се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Педагогически факултет и Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийски университет. Това съобщават на официалния сайт на старозагорското висше училище. Основната цел на форума е да се представи актуална информация за иновациите в образованието и подкрепа на институциите в България за тяхното развитие. 
Програмата включва две части, като първата ще разгледа въпросите за социално и емоционално развитие на децата, както и подходите на STEAM обучението. А втората се фокусира върху изкуствения интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и влизането му в класната стая. 
Форумът ще се проведе на днес в сградата на Педагогически факултет и ще бъде насочен към представители на детски градини, училища и образователни институции.
“Дни на иновациите в образованието” е поредица от информационни събития и срещи  с училища и детски градини  в България. До момента в събитието взеха участие над 1000 учители и директори от Пловдив, Варна, Добрич, Благоевград и Русе. Следващи точки от “Дни на иновациите в образованието” са Сливен, Бургас, София и Плевен. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари