Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора

Рекламирай в beZpartien.bg

Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора. Това става ясно от официалната фейсбук страница на Туристическо дружество „Сърнена гора“, който са инициатори на събитието. По време на тридневния форум ще бъдат представени 13 филма, а днес във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъдат открити изложбите „Пещерите и ние“ и Black Snow.
Веднага след това в залата на културната институция ще бъде прожектирана полската лента „ИНУСУК Пътят към дома“. През днешния ден ще могат да бъдат гледани и филмите „Пионери“, „В сянката на Чамланг“, „Гнездото“ и „Последният континент“.
Утре програмата започва с френския филм „Ла Верт – история на ски алпинизма“. След него ще бъдат представени „Без болтове – Катерене по цепки около Инсбрук“, „По стъпките на Карим“ и „Еверест: историята на тези, които бяха там“.
Последният ден на фестивала ще предложи на любителите на планинарското и екстремно кино още четири продукции  – „Мимолетно“, „Кафе Американо“, „Ваканция на Бафинова земя“. Последният филм за тази година ще бъде словашкия филм на Павол Барабаш „Гранд Каньон“.
Всички филми ще бъдат прожектирани в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Сред тях са селектирани филми от Международния „Банско филм фест“ 2023.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *