Дните на органовата музика се възраждат в Добрич

Дните на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“ се възраждат в Добрич. Целта е да се популяризира органовото изкуство и инструмента в концертна зала „Добрич“, съобщават от Общината.
Идеята е на Мария Славова, пианист и органист от Добрич, която предлага на Общината да се провеждат ежегодно поредица от органови концерти – Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“, посочват още от местната администрация. След реновирането на инструмента и самата концертна зала „Добрич“, Общината продължава вече установената традиция с поредицата от органови концерти (солови и в различни формации). 
В Дните на органовата музика „Fiori Musicali /Музикални цветя“ са предвидени пет концерта. На 1 май пред любителите на органовата музика ще се представят проф. Нева Кръстева и Collegium „Lapis Lazuli“ с Дона Стоянова – сопран, и Анита Дафинска – мецосопран. На 9 май в концертна зала „Добрич“ ще гостува проф. Сабин Леви.  Дните на органовата музика продължават на 21 май с проф. Гейл Арчър (САЩ). Професор Андреас Уибо от Естония ще свири на 5 юни. „Fiori Musicali /Музикални цветя“  ще завърши на 14 юни с концерт на Мария Славова и Рада Йосифова – флейта. 
В програмата са включени произведения на Дитрих Букстехуде. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари