До 10 юли е крайният срок за кандидатстване на студенти за участие в нова организация, свързана с целите за устойчиво развитие на ООН

Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН в България (Sustainable Development Solutions Network – SDSN), координирана от УНСС, обявява конкурс за студенти, които да се присъединят към новосформираща се младежка организация на SDSN и които да спомогнат за създаването на устойчив свят за бъдещите поколения. Това съобщават на сайта си от Университета за национално и световно стопанство (УНСС).
Крайният срок за подаване на кандидатури е 10 юли 2024 г.
През есента на 2024 г. своята дейност ще стартира и SDSN Youth Bulgaria, като за тази цел се търсят младежи, които ще бъдат ангажирани в разработването и разпространението на комуникационната стратегия на мрежата; в организацията на събития и насърчаването на постигането на Глобалните цели на ООН, особено сред младежката и студентска общност в национален, регионален и глобален мащаб.
SDSN е инициатива, стартирана от Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун през 2012 г. с цел мобилизиране на глобален опит около Целите за устойчиво развитие (ЦУР). Нейната младежка организация SDSN Youth е създадена през 2015 г. от проф. Джефри Сакс, за да постави младите хора в основата на постигането на ЦУР и днес наброява над 3000 членове по целия свят.
Бъдещият екип на SDSN Youth Bulgaria ще работи в тясно сътрудничество с глобалната SDSN Youth и ще бъде подкрепяна от SDSN Bulgaria.
Сред условията, на които трябва да отговарят кандидатите, са те да бъдат студенти в университет член на SDSN Bulgaria, и да имат желание да работят с млади хора от цял свят, с които заедно да търсят решения на предизвикателствата пред постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.
Участниците могат да очакват да дадат своя принос за постигането на местни и глобални цели като намаляване на социалните неравенства, бедността и глада по света, и негативното влияние на климатичните промени. Очаква се те да получат шансове за професионално и личностно развитие, включително обучения, пътувания и запознанства с идеалисти и хора със сходни идеи от цял свят.
От УНСС отбелязват, че екипът е отворен към нови и креативни идеи, и оказване на подкрепа.
Процесът на кандидатстване включва попълване и изпращане на онлайн формуляр и последващо интервю. Повече информация за него може да се открие на сайта на SDSN Bulgaria или чрез изпращането на запитване на sdsn-bulgaria@unwe.bg.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари