До 20 юли се приемат заявки за участие в Международното биенале на малките форми в Плевен

До 20 юли се приемат заявки на художници от страната и чужбина за участие в дванадесетото издание на Международното биенале на малките форми, което се провежда в Плевен. Това се посочва в статута на творческия форум, публикуван на официалната страница във фейсбук на Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен.
Кандидатстването за участие е чрез изпращане на цифрови репродукции на творби от желаещите автори. Одобрените от тях ще бъдат уведомени до 10 август, след което трябва да изпратят творбите си до галерията.
Селектираните творби ще бъдат представени в изложба при откриване на биеналето на 25 октомври. Тогава ще бъдат обявени и отличените автори в категориите живопис, графика, скулптура, както и за млад автор (до 35 години). От номинираните се определят носителите на останалите отличия: Голяма награда на Община Плевен, която дава право на носителя й да подреди самостоятелна изложба по време на следващото издание на биеналето; награда на Съюза на българските художници; на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий”; на журито; за чуждестранен автор.
Международното биенале на малките форми се провежда вече повече от 20 години в Плевен. В изложбата от селектирани творби по време на единадесетото му издание бяха представени 250 автори. Носител на Голямата награда на Община Плевен тогава стана Николай Гърков, керамика.
Международното биенале на малките форми се организира от Община Плевен, галерия „Илия Бешков“, Министерството на културата, Съюза на българските художници, Международната фондация „Св. сСв. Кирил и Методий“ и Представителството на Съюза на българските художници – Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари