До 26 май хартиените бюлетини и ролките за вота за парламент и европарламент в чужбина трябва да бъдат доставени в МВнР

До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно събрание и за европарламент трябва да бъдат доставени в Министерството на външните работи (МВнР). Срокът за транспортирането на бюлетините за двата вида избор до областните администрации в страната е до 6 юни. Това е записано в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от днес относно откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за изработката и доставката на изборните книжа.
По-рано тази седмица ЦИК утвърди образците на бюлетините за страната и чужбина за изборите за европарламент и за Народно събрание на 9 юни. Хартиените бюлетини за изборите за български парламент ще бъдат зелени, а тези за Европейски парламент – сини.
За страната ще бъдат разпечатани 31 вида хартиени бюлетини за гласуване за всеки район в изборите за членове на Европейския парламент и един вид хартиена бюлетина за гласуване извън страната. 
За изборите за Народно събрание ще бъдат разпечатани 31 вида хартиени бюлетини за гласуване за всеки изборен район и един вид хартиена бюлетина за гласуване извън страната в изборите за народни представители.
Прогнозното количество на хартиените бюлетини за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни е 13 180 000 броя – общо и за двата вида избори. 
Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лв. без включен ДДС.
Прогнозното количество на ролките със специализираната хартия за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни  е 40 000 броя. До 6 юни трябва да бъдат доставени 38 000 ролки; а до 26 май – 2000 броя. Прогнозната стойност за една ролка е 13,90 лв. без ДДС.
За отпечатването на хартиените бюлетини, както и за осигуряването на ролките за машинно гласуване, ЦИК отправя покана към печатницата на БНБ за  преговори и сключване на договор за изпълнение на обществената поръчка по обезпечаване на вота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари