До две седмици започва ремонтът на пътя Мъдрец – Гълъбово, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“

До две седмици започва ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец – Гълъбово, съобщи пред жители от региона председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Йордан Вълчев, цитиран от пресцентъра на АПИ. 
За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лв. В момента се процедира издаването на разрешението за строеж, а през следващата седмица се очаква то да бъде публикувано в „Държавен вестник“ и след това законово може да започне ремонтът на трасето. Строителят има готовност да започне работа веднага, каза инж. Вълчев. Пред гражданите той обясни, че съгласувателните процедури на техническия проект с експлоатационните дружества са завършили и е отстранена установена явна фактическа грешка в кадастралната карта на област Стара Загора, които са възпрепятствали издаването на разрешението за строеж и стартирането на строително-монтажните работи на обекта до момента.
Третокласният път е построен преди повече от 45 години и досега не е основно ремонтиран. Началото на участъка започва при кръстовището с път Велико Търново – Нова Загора – ТЕЦ-2 – Свиленград, в района на село Мъдрец. Завършва при пресичането с път Нoва Загора – Раднево – Харманли, в района на село Обручище. 
По време на ремонтните дейности ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над река Соколница и ж. п. надлез в село Обручище, както и 32 бр. водостоци.
Срокът за изпълнение на  строително-монтажните работи е 540 календарни дни (18 месеца) и започва след откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.
Изпълнител на проектирането и ремонтът на пътя Мъдрец – Гълъбово, след проведена открита процедура  е Обединение „Раднево Ленд“ ДЗЗД.
Припомняме, че протестиращи тази сутрин затвориха пътя край Гълъбово. Протестът е във връзка с обещания от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) основен ремонт на 15,7км от път III-5504 Мъдрец-Искрица-Медникарово – Обручище, който трябваше да започне през първото тримесечие на тази година, заяви инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативен комитет „Обручище завинаги“, който е организатор на протеста. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари