До момента над 1500 души са се записали за тазгодишния Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета, очакват се над 2000 участници

Изключително голям интерес има тази година към Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“, съобщи днес областният управител на Враца Надя Донкинска. Областната администрация е основният организатор, съдействие оказват общините, през които минава походът, а финансирането е от Министерския съвет, с помощта и на дарители.
До момента са записани над 1500 души, като се очаква в похода да се включат над 2 000 участници. „Министерски съвет е уведомен за големия интерес, така че ще очакваме съдействие от тяхна страна, както и от Министерството на туризма, Министерството на културата и от Министерството на образованието и науката“, посочи Надя Донкинска.
По думите ѝ са поискали отпускането на допълни средства от МС, тъй като сумата от 135 хил. лв., отделяна ежегодно за туристическата проява, не е променяна от 2014 г., когато участниците са били едва 500 души.
Областният управител обясни, че организацията на похода върви по план, проведени са обществените поръчки и са сключени договорите за храна, за почистване на пътя, за осигуряване на медицинска помощ. Работи се по осигуряване и на допълнителните дейности, за които също са събрани офертите. Спазването на договорите ще се контролира от съответните държавни органи, както и от специално създадена комисия от Областна администрация – Враца, допълни Донкинска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари