До момента са засадени 12 хиляди дъбови фиданки в с. Негован по проекта „Новата гора на София“

До момента са засадени 12 хиляди дъбови фиданки в с. Негован по проекта „Новата гора на София“, казаха за БТА от пресцентъра на Столична община (СО). 
В пролетната кампания за залесяване са участвали хиляда души. Тази година кампанията по проекта „Новата гора на София“ приключва на 19 май. 
На 12 май, неделя, кметът на София Васил Терзиев се включи в кампанията за засаждане на фиданки в с. Негован. 
Инициативата „Новата гора на София“ е на СО, а гората се засажда с участието на  доброволци – граждани, компании и с подкрепата на екипа на Общинското предприятие „Управление на общинските земи и гори“, посочиха от пресцентъра на СО. 
„Вярвам, че този колективен труд ще остане за поколенията напред и затова искам да поздравя специално всички деца, които са дошли тук, за да засадят първите си фиданки“, каза Терзиев по време на участието си в мероприятието за засаждане на фиданки. 
Доброто партньорство между бизнеса и институциите „показва как заедно можем ефективно да работим за подобряване на средата, в която живеем“, каза столичният кмет по повод дарението от чек за 20 хил. фиданки, направено от изпълнителния директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев. 
СО продължава и кампанията си за пролетно залесяване в столицата. Около 700 дървета ще бъдат засадени през пролетния сезон по улици и булеварди в София, съобщиха от СО в края на април. 
В периода от края на май до началото на юни ще започне засаждането на летни цветя като бегония, тагетес, копривка и др. Те ще красят алеята пред националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, парка на НДК, алеята на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ и други места в столицата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари