Доброволно формирование „Пловдив 112“ организира двоен празник за деца и младежи на Гребната база

Доброволно формирование (ДФ) „Пловдив 112“ към Община Пловдив организира двоен празник на открито, за да могат всички пловдивчани да отбележат заедно 1 юни – Деня на детето и 5 юни – Деня на българския доброволец при бедствия. Това съобщи Атанас Даков, ръководител на ДФ „Пловдив 112“ и уточни, че на 1-ви и 2 юни от 11:00 до 16:00 часа пред трибуните на Гребната база в Пловдив, доброволците от формированието са приготвили много изненади за всички гости, както и възможност да се запознаят отблизо и да се докоснат до оборудването им за реакция при бедствия.
Това събитие ще запознае децата, младежите и всички пловдивчани със спасителните дейности, оборудването и методите на работа при височинно спасяване, водно спасяване, наводнения, горски пожари, радиокомуникация, първа долекарска помощ и високопроходими автомобили. И през двата дни децата и младежите ще придобиват знания и умения как да реагират в бедствена обстановка. Те ще могат да видят Гребната база отвътре на борда на спасителна лодка, да се спуснат с тролей от трибуните, да се научат да работят с радиостанция и много други полезни умения, поднесени по интересен начин. Специално за събитието е изваден празничен радиолюбителски инициал LZ112KIDS, с който всички млади доброволци ще могат да направят радиовръзки с радиолюбители от цялата страна и чужбина.
Атанас Даков, ръководител на ДФ „Пловдив 112“ каза: „Първи юни е прекрасен празник и за нас като доброволци за реакция при бедствия е важно да предаваме огъня и на младото поколение, за да станат добри хора и да правят добро. Тази година поставяме началото на съвместното отбелязване на двата празника 1 юни – Деня на детето и 5 юни – Деня на българския доброволец при бедствия. Редом до нас са и нашите приятели от Български Червен Кръст – Пловдив и Пловдивския радиоклуб LZ1KSP.“
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари