Докато Борисов и Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, ние с тези партии няма да влизаме в коалиции, каза Асен Василев в Пловдив

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев се срещнаха с избиратели на пл. „Стефан Стамболов“ в Пловдив. 
Докато Борисов и Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, ние с тези партии няма да влизаме в коалиции, няма да работим заедно, защото имаме коренно различна представа за това как държавата трябва да се развива, каза пред журналисти Асен Василев. По думите му, през последните три години са показали, че когато парите на хората от данъците стигат до всички хора, общини и фирми, и българската икономика върви, и нивата на дълг към брутния вътрешен продукт спадат. 
Ако питате българите харесват ли съдебната система, чувстват ли, че има справедливост, 80 процента ще кажат, че не, коментира Кирил Петков. Той посочи, че в програмата на коалицията слагат с голяма акцент съдебната власт, прокуратурата и регулаторите, чиито ръководители трябва да бъдат сменени с честни конкурси. Няма как да работим с Пеевски и Борисов, защото те няма да са готови да предадат тази власт и да имаме нормални европейски институции, допълни той. 
Николай Денков коментира, че през последните години са увеличили финансирането в здравеопазването и образованието, но качеството не се вдига. Причината, по думите му, е, че тези системи са политизирани по модела на ГЕРБ и ДПС. Всеки знае, че политическите назначения преобладават, мерки ще предложим, но докато политическите страсти определят какво ще се случва в образование и здравеопазване, няма как да успеем, каза Денков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари