Докато Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики, каза Николай Денков

Докато Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат от политическия терен – тогава вече ще можем да говорим. Това заяви Николай Денков, председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ пред журналисти преди началото на днешното заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.  
Денков призова да се изчака и да се види на кого ще бъде връчен втория мандат. Нека да видим, когато се връчи, тогава ще решим, каза той. 
По отношение на запазване и развитие на коалицията всичките сме единодушни, казваме го през последните дни. Вече е казано ясно в техните национални органи, днес също ще го обсъдим и очаквам такова решение и от нашия Национален съвет, посочи Денков в отговор на въпрос, свързан с решението на Изпълнителния съвет на Демократи за силна България, част от коалиционния формат ПП-ДБ. Относно тяхното предложение за технически кабинет с третия мандат, Денков коментира, че то трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства, но има и своите проблеми, каза той. 
На въпрос, какво точно означава технически кабинет, Денков припомни, че е бил премиер на кабинет, който е имал политическа подкрепа. Многократно съм казвал, че всеки един кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. Така че това са въпросите, които трябва да се обсъдят, добави той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари