Домоуправители на многофамилни жилищни сгради в Гурково бяха запознати с новата процедура за саниране

Домоуправители на многофамилни жилищни сгради от Гурково бяха запознати подробно с условията за кандидатстване по процедура програма „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност“ на процедура „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Това съобщават от местната администрация в официалната си фейсбук страница. На информационната среща са присъствали кметът Кънчо Папазов и представители на Общината. 
Кметът се е ангажирал с това жителите да получат подкрепа в подготовката на документите по програмата. Една от новостите в нея е, че в етапа на кандидатстване се представя доклад при обследване на сграда за наличие на защитени видове, посочват от администрацията. В случай, че са установени защитени видове, проектът предвижда мерки за тяхното опазване. С оглед осигуряване на подкрепа за най-силно нуждаещите се сгради от енергийно обновяване и за уязвими домакинства, е включен критерий за съществуващия клас на енергийно потребление на блока.
Срокът за подаване на заявления за участие с пакет от документи е до 19 август. 
Както БТА съобщи, общо 180 са домакинствата в община Гурково, които ще участват в процедурата. Това са общо осем жилищни сгради, а от администрацията изразяват надежда всички те да бъдат финансирани, тъй като до момента Община Гурково не е участвала в подобни програми. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари