Допълнителните държавни зрелостни изпити в 12-и клас ще се състоят от 22 до 29 май

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще състоят от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователната и профилираната подготовка е публикуван в сайта на Министерството на образованието и науката (МОН). 
На 22 май от 8:30 ч. ще са държавните зрелостни изпити по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. В същия ден от 14:00 ч. ще са матурите по желание от профилираната подготовка – по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, руски език и предприемачество.
В последния ден (29 май) от предстоящата изпитна сесия ще са държавните зрелостни изпити по информационни технологии – по общообразователна и профилирана подготовка.
Според графика за изпитите през учебната 2024/2025 година, публикуван в сайта на МОН, на 17 май ще се състои задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас.
На 20 май ще е вторият задължителен държавен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в 12-и клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари