Досъдебно производство за незаконен добив на дърва е започнато от служители на Районното полицейско управление в Радомир

Рекламирай в beZpartien.bg

Досъдебно производство за незаконен добив на дърва е започнато от служители на Районно управление (РУ) – Радомир, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.
Вчера, в района на с. Дрен, автопатрул на РУ спрял товарен автомобил, управляван от 54-годишен радомирец. При проверката мъжът не е представил на органите на реда изискуемите от тях документи, сред които свидетелство за правоуправление и превозен билет. Прекарваната от него дървесина не е била маркирана. 
По случая е уведомена Регионална дирекция по горите в Кюстендил. Автомобилът, заедно с натоварената в него 10 куб.м. дървесина от бял бор, са иззети. 
На шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата и за управление на автомобил без книжка. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1000 до 20 000 лева. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.
БТА припомня, че през март м.г. полицията в Трън задържа двама мъже на 25 и 38-годишна възраст за незаконен добив на дървесина в с. Глоговица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *