ДПС e категорично против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”, заявява Делян Пеевски

ДПС e категорично против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. Позицията на Пеевски е във връзка с обявеното по-рано днес от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ предложение парламентът да свика реферндум за запазване на български лев.
Пеевски посочва, че спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан и това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. Пеевски е категоричен, че ДПС няма да допусне това. В позицията се посочва, че вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.
Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това, се посочва в позицията. ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел, напомнят от пресцентъра.
Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем. Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, посочва Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари