Драгомир Стойнев: Възстановяване на магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи“ е приоритет за БСП

Възстановяване на магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи“ с европейски и държавни средства с цел подпомагане на поливното земеделие е сред приоритетните теми за „БСП за България“, коментира водачът на листата за народни представители Драгомир Стойнев на среща с жители на региона. Това съобщиха от предизборния щаб.
„Пазарджишка област е традиционно земеделска област. Броят на регистрираните земеделски стопани е близо четири хиляди и повечето от тях отглеждат плодове и зеленчуци. През тази година започнаха ремонтни дейности на някои съоръжения в региона, но има десетки километри водопреносна мрежа, която се нуждае от рехабилитация, за да се спестят загуби на вода и да се увеличат значително напояваните площи“, заяви Стойнев. Той акцентира и на защитата на българските земеделци от ефектите на войната в Украйна. Задължително е да осигурим защита от нелоялна конкуренция от трети страни и ценови спекулации, както и постигане на справедливи цени, включително и с механизма на държавните помощи, посочи Стойнев. „Целта на „БСП за България“ е да има балансирано развитие на отрасъла като се насърчава производството на различни култури и отглеждане на животни, реална подкрепа за създаване на нови малки и средни земеделски стопанства, добави водачът на листата.
При срещите са обсъдени и темите за засилен контрол върху качеството на предлаганите в търговската мрежа храни и за забраната за изграждане на ВЕИ върху плодородни земеделски земи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари