Драматичният театър в Ловеч представя премиера на постановката „Дъхът на дявола“ под режисурата на Боил Банов

Драматичен театър „Борис Луканов“ в Ловеч представя премиерата на постановката „Дъхът на дявола“ („Бурунданга“), която е на 5 юни. Режисьор е Боил Банов. Това е романтична комедия от драматурга Жорди Галсеран. 
„Това е много хубава, романтична комедия. Изключително смешни ситуации, с млади, съвременни хора. Много интересна тема, която ме накара и мен да се обърна към този спектакъл – за съвременната революция, за това може ли в нашия свят да има революция, дали младите правят революция или всъщност духът на революционера е в по-опитните, по-възрастните, каза Банов на пресконференция.
По думите му тази тема върви през цялото време, преплита се в сюжета и в действието, обогатява го, прави пиесата малко по-нестандартна, по-красива, по-дълбока от чисто ситуационния театър. „Всичко това е подадено от самия автор изключително комедийно и се надявам, че сме придали добавена стойност към тази работа. Много се забавлявахме, докато я правихме и за зрителя ще бъде истинско удоволствие“, посочи още Боил Банов.
Христо Мутафчиев, който е гост-актьор сподели, че за пръв път играе в Ловешкия театър, но изпитва удоволствие от партньорството с актьорите от трупата.
„Срещам се сега със съвсем нови млади колеги. Наистина съм изненадан от работата на колегите и то в много положителен аспект. Изключително съм доволен, че се запознах с тези млади актьори, творци, които правят прекрасни неща на сцената“, каза Мутафчиев.
По думите му „Дъхът на дявола“ е изпълнен със смях, но „всеки от публиката има правото и удоволствието да си изгради своя визия какъв е дъхът на дявола и кой е дяволът в цялата тази работа. Ще бъде изпълнено с изненади“.
Боил Банов определи постановката като качествен, хубав, цветен, красив и много смешен спектакъл. „Този спектакъл ще се играе много. Когато правиш комедия, голямата задачата е да излезеш от евтиния, елементарен хумор, да направиш с многото способи на театъра така, че хората да се смеят, да има смисъл, истинско удовлетворение и интересни въпроси, по които да разсъждават“, добави режисьорът.
Сюжетът разказва за приключенията на група младежи, своеобразни бунтари, които искат да са герои.
За своите роли говориха още актьорите Богомила Николова, Боряна Бабанова, Деян Жеков и Петко Венелинов. 
На 6 юни спектакълът гостува във Велинград. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари