Драматичният театър в Търговище представя премиерно спектакъла „Страст под брястовете“

Драматичният театър в Търговище представя днес за първи път пред публика спектакъла „Страст под брястовете“ по едноименната пиеса на американския нобелов лауреат за литература Юджийн О’Нийл, съобщиха от театралната трупа. Режисьор на постановката е Денислав Янев, зам.-директор на театъра в областния град. 
От културната институция повдигат завесата, като разкриват, че сюжетът на пиесата се фокусира върху семейството на силно религиозния и деспотичен фермер Ефрем Кебът.
В спектакъла режисьорът Денислав Янев разглежда земята като територия, даваща самоличност на притежателя си, и като обект, сблъскващ радикални и непримирими възгледи за „изконното право“ върху него, съобщиха от театъра.
Сценограф и костюмограф е дебютиращият Светослав Митов, който изгражда визията като комбинация от суров минимализъм и комиксови елементи. Препратките към популярни уестърн мотиви в декора и костюмите превръща сцената в игрова площадка, в която всичко е възможно, допълват от ръководството на Драматичния театър в Търговище.
Хореографът Неделя Ганчева и композиторът Николай Владимиров, работещи отново в тандем с Денислав Янев, създават крайни и контрастни атмосфери в сценичното действие, което включва в себе си елементи на танцов театър и физическа комедия.
В ролите се превъплъщават доайенът на театъра Любомир Фърков, познат на публиката със силните си сатирични роли, и младите театрални надежди Цветан Пейчев и Калина Миланова. Опитните актьори от трупата Атанас Махнев, Божидар Попчев и Маргарита Маркова продължават линията на експресивни, поп арт персонажи, населяващи американското ранчо, посочват от трупата. 
Втората премиера на „Страст под брястовете“ е на 3 юни. Предстои скорошен гастрол и в театрите в Габрово и Ямбол, допълват от културната институция в Търговище. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари