Двама души в област Сливен пострадаха при пожари, причинени от електрически уреди

Двама души в област Сливен пострадаха вчера (8 юли) при пожари, причинени от електрически уреди, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.
Единият пожар е пламнал около 19:00 часа в стая на къща, намираща се на ул. „Иглика“ в град Твърдица. Пострадал е собственикът, който е получил леки изгаряния, без опасност за живота. Причината за пожара е оставен без надзор включен фритюрник. Пострадалият е на 47 години, прегледан е от екип на спешна помощ и освободен за домашно лечение. Произшествието е ликвидирано от два екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Твърдица. Спасени са две сгради, унищожено е домашно имущество.
Неправилно ползване на нагревателен уред е причинило пожар в в офис на ул. „Ген. Столипин“ в град Сливен. При инцидента, станал около 11:00 часа, е пострадала жена на 61 години, която е получила леки изгаряния при опит да загаси огъня. Прегледана е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и освободена за домашно лечение. Причинени са щети на офиса и изолацията на терасата на горния етаж. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Сливен. 
Общо 149 пожара в страната са потушени през изминалото денонощие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари