Двама мъже от монтанското село Долно Церовене са задържани за нападение над полицаи

Двама мъже от село Долно Церовене в община Якимово, област Монтана, са задържани снощи за нападение над полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Униформените посетили частен имот в селото по сигнал за повреден автомобил на гост в този дом. При пристигане на място те видели паркирана в двора кола, по която имало множество следи от удари и нанесени значителни материални щети. Те се легитимирали и поискали да направят оглед, при което собственикът на къщата, мъж на 40 години от селото и негов роднина на 22 години ги нападнали. Полицаите били блъскани и удряни по главата и гърба. След пристигане на още полицаи двамата мъже са задържани, а пострадалите униформени служители са освидетелствани от съдебен лекар за получените телесни повреди. По случая е образувано досъдебно производство по член 270 от Наказателния кодекс. Образувано е и второ досъдебно производство по член 216 от Наказателния кодекс за нанесените материални щети на колата на 38-годишен мъж от село Арчар, област Видин, който гостувал в дома на задържаните.
От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че при инциденти през миналата и тази година в региона на няколко пъти са пострадали полицаи. Някои от тях бяха ударени с камъни и други твърди предмети при опит да спрат саморазправи в ромски квартали в Монтана и Вършец, а други бяха нападнати при опит да въдворят ред на частни тържества, при които се стигнало до сбивания между празнуващи, припомнят от полицията. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари