Двама непълнолетни са привлечени към наказателна отговорност за грабеж от търговски обект

Две непълнолетни момчета от град Игнатиево са привлечени към наказателна отговорност за извършен грабеж от търговски обект, за който е използвана заплаха с оръжие, съобщиха от прокуратурата във Варна. Те са обвинени като съизвършители на престъплението. 
Сигнал за инцидента е постъпил около 22:30 часа на 29 юни 2024 година, уточняват от държавното обвинение. Според информацията, двама маскирани влезли в денонощен магазин в ЖК „Младост“ в града, заплашили с пистолет касиерка и взели оборота на търговския обект, заедно с няколко кутии цигари.
Незабавно са започнати действия по разследване на престъплението, като в хода на работата по случая е установена съпричастността на двете непълнолетни момчета към грабежа. Установено е, че оръжието е било бутафорно.
Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.
На непълнолетните е наложена мярка за неотклонение „надзор“ от инспектор „Детска педагогическа стая“ при Областната дирекция на МВР, сезирана е и дирекция „Социално подпомагане“.
БТА припомня, че преди седмица млад мъж на 20 години от Аксаково бе задържан за два грабежа, единият от които въоръжен, както и за открадната кутия с дарения в църква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари