Двамата общински съветници от „Възраждане“ в Хасково са номининациите на партията за евродепутати от региона

Рекламирай в beZpartien.bg

Двамата общински съветници от „Възраждане“ в Хасково – Ясен Колев и Атанас Кръстев са номинираните от политическата сила за евродепутати от региона. Те бяха представени официално на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Хасково от организационния секретар на структурата в Хасково Красимира Христова.
Предложението ще бъде обсъдено на национален форум на партията на 12 април, където ще бъде утвърдена и националната листа с кандидати.
Ясен Колев освен общински съветник е и председател на структурата в Хасково, завършил е „Европеистика“ и владее три чужди езика. Атанас Кръстев е със специалност „Предприемачество“ и владее два чужди езика.
Критериите ни за избора са кандидатите да са родолюбци, да бъдат открити и отговорни политици, да са работливи и ефективни, каза Христова. На въпрос Колев отговори, че новоизбраните представители в Европейския парламент ще бъдат част от групата „Идентичност и демокрация“, в която най-известният член е партия „Алтернатива за Германия“.
На питане дали вече са ясни и кандидатите за депутати за предсрочния парламентарен вот у нас от региона, бе посочено, че се чака указът на президента за насрочване на вота, след което ще започнат номинациите.   
   
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *