Дванадесето издание на регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора „Еньовден“ ще се проведе днес в Перник

Дванадесето издание на регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България „Еньовден“ ще се проведе днес в Перник. Проявата се организира от Народно читалище „Искра 1961 г.“ с финансовата подкрепа на Община Перник. Това съобщи за БТА Иванка Василева, главен експерт в Община Перник. 
Фестивалът има конкурсен характер. Близо 400 участници и индивидуални изпълнители ще се изявят днес на откритата сцена в местността „Ладовица“ в пернишкия квартал Изток. Те ще покажат пред жури и публика богатството и разнообразието на българския фолклор, съхранен от възрастните хора. Участниците във фолклорната надпревара са представители на четири области – Благоевград, Кюстендил, София и Перник.
Изпълненията ще оценява жури с председател доц. д-р Наталия Рашкова от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей (ИЕФЕМ) при Българската академия на науките (БАН). В комисията влизат още гл. ас. д-р Милена Любенова от ИЕФЕМ при БАН и хореографът от Перник Александър Нецов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари