Дванайсетата велообиколка на Беласица започна днес от центъра на Петрич

Дванайсетата велообиколка на Беласица започна днес от центъра на Петрич. Около 400 участници от цялата страна в следващите два дни ще изминат трасето през Гърция, Република Северна Македония и ще се върнат отново в Петрич. Обиколката няма състезателен характер, каза за БТА Стойчо Станоев от „Бела Екстрийм“, които са организатори. 
Той разказа, че първата обиколка е била през 2011 година и тогава са се включили едва 35 души. Последните години има над 400 участници от цялата страна, включват се колоездачи от Република Северна Македония, Гърция, като за два дни се изминават около 200 километра. През цялото време има подсигурена линейка, придружаващи автомобили, в които има вода, автомобил за техническа поддръжка на велосипедите и екип от водачи, допълни той.
Основната организация и идея е на „Бела Екстрийм“, но през годините се включват все повече съмишленици от бизнеса в Петрич, които подпомагат осъществяването на обиколката, подпомагат и развитието на колоезденето в града и за това да се популяризира нашият град, каза организаторът. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари