Две досъдебни производства за закана за убийство са образувани в Областната дирекция на МВР в Шумен

Две досъдебни производства за закана за убийство са образувани в Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра ѝ. 
Малко след 6:00 часа вчера сутринта във входа на жилищна кооперация на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен възникнал спор между живущи в два апартамента на втория етаж. 53-годишен шуменец отправил закана за убийство към 39-годишната си съседка. 
По-късно през деня 34-годишен мъж от Шумен е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в града, след като отправил закана за убийство към 60-годишната си майка. 
По двата случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 144, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. През миналата година е оказано съдействие в 285 случая на домашно насилие. Издадени са 118 заповеди за защита, от които 79 за незабавна и 39 за постоянна защита. В условията на домашно насилие са регистрирани 41 престъпления, срещу 16 за 2022 г. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през м.г. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари