Две нови представления ще зарадват детската публика във Враца през юни

Две нови представления се очаква да зарадват детската публика във Враца през юни, казаха за БТА от Драматично-кукления театър в града.
Най-младите актьори от трупата започнаха днес работа по поредното ново заглавие на театъра за този сезон – „Приказоразказвачи“. Текстът е на Теодора Георгиева, а режисьор е Любомир Колаксъзов. Сценографията и маските са дело на Виктория Николаева Андрекова, композитор е Христо Намлиев. От театъра коментираха, че „Приказоразказвачи“ е представление за деца, изпълнено с много театър и фантазия.
В него се разказва за трима актьори поели към Световния панаир на приказоразказването. По пътя срещат публика, пред която, като едни истински приказоразказвачи, решават да разкажат класически приказки, но не могат да решат кои. Тук на помощ се включва публиката, избирайки коя приказка да бъде съживена. 
В ролите ще се превъплътят най-младите актьори Вероника Йорданова Тодорова, Мелис Скендерова и Дейвид Тумбарков, който е и най-новото попълнение в трупата на театъра. Премиерата на детския спектакъл се очаква през юни.
„Приказоразказвачи“ е осмото ново заглавие в репертоара на театъра за последните пет месеца и четвърто ново детско. До дни се очаква да започне работата и по още едно детско заглавие – „Пълен напред“, с режисьор Йелена Джорджевич. Неговата премиера ще е в края на юни.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари