Две шествия от мажоретки и духов оркестър ще минат през центъра на Враца днес, едното е в подкрепа на футболния отбор „Ботев“

Деца и ученици от всички детски градини и учебни заведения ще се включат днес в мажоретното шествие във Враца, което е част от програмата за отбелязване на „Ботеви дни 2024“. Очаква се в него да участват около 500 деца, казаха за БТА от Община Враца. Началото ще е пред Сувенирната плата, а колоната от мажоретки ще стигне до централния площад, предвождана по традиция от духов оркестър.
След приключване на празника от площада ще тръгне друго шествие, което ще е в подкрепа на футболния отбор на „Ботев“ – Враца, който днес играе бараж срещу „Марек“. Начело отново ще са мажоретки и духов оркестър. Шествието ще премине по централната пешеходна зона и ще стигне до стадион „Христо Ботев“. 
Преди началото на двубоя концерт на стадиона ще изнесе Илия Луков, а след края зрителите ще имат възможността да чуят и певицата Деси Добрева, казаха още от Община Враца. С цел подкрепа на отбора Община Враца осигурява безплатен транспорт за живущите в кварталите „Дъбника“, „Сениче“ и „Металург“. Входът за мача също ще е безплатен.
БТА припомня, че отборът на „Ботев“ – Враца си осигури участието в баража за оставане в българския футболен елит след като победи Берое с 1:0 като домакин в двубой от последния, 35-и кръг в Трета група на Първа лига. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари