Двеста хранителни пакета дариха от Турски червен полумесец на ползватели на социални услуги от община Кърджали

Рекламирай в beZpartien.bg

Общо 200 индивидуални хранителни пакети дариха от Турски червен полумесец на потребители на социални услуги от община Кърджали. Хранителното подпомагане е по повод предстоящия празник Рамазан Байрам.
„Пакетите включват трайни хранителни продукти. Ние работим в сътрудничество с Турския червен полумесец, които през последните няколко години се случва да подпомагат с храни жители от региона по два пъти в годината, за което сме изключително благодарни“, каза за БТА Светломира Димитрова, директор на секретариата на Областната структура на БЧК в Кърджали.
Тя обясни, че хуманитарното подпомагане на Турския Червен полумесец с подкрепата на БЧК, за подпомагане на хора в неравностойно положение, социално слаби, самотни стари хора, деца без родителска грижа, семейства и социални институции, ще обхване областите Кърджали, Пловдив, Разград.
Начало на кампанията в Кърджали дадоха Надир Тюлек – ръководител отдел „Европа и Америка“ на Турския Червен полумесец, Веселина Тихомирова – заместник- кмет на Община Кърджали,  Нермин Мехмед – началник на Отдел „Социални дейности и здравеопазване”, Светломира Димитрова – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Кърджали и Есен Устренска – заместник- председател на Кърджалийската общинска организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *