Движението по част от магистрала „Тракия“ в посока София се променя от 8 май до 7 юни

От 10:00 ч. на 8 май до 7 юни се променя организацията на движение в посока София между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“ за ремонт на селскостопански подлез, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в участъка ще е до 50 км/ч. 
По време на ремонтните дейности в часовете с интензивен трафик през почивните дни преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т. временно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 8:00 ч. до 14:00 ч. камионите пътуващи в посока София ще се отбиват при пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“, и ще се връщат на магистралата по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив при 5-ти км. В неделя ограничението ще е от 8:00 ч. до 14:00 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.
При засилен трафик в участъка, по указание на „Пътна полиция“, може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 ч. в петък до 14:00 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.
От агенцията апелират шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. 
БТА припомня, че от утре до 21 май за ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока София при 339-ти км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 150 метра. Предвижда се при необходимост и по преценка на „Пътна полиция“ временно да се въвежда реверсивно движение, с което да се улесни пътуването в отсечката. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари