Дзукеро идва за пети път в България

Дзукеро пее тази вечер в зала 1 на НДК по покана „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).
Аделмо Форначари, както е истинското му име, е идвал досега четири пъти у нас, първият от които е през 2002 г. По думите на мениджъра му той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на световното си турне тази година, което включва 34 концерта в 13 държави, защото „там хората са топли и емоционални като италианците“.
В дългата си кариера Дзукеро навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична. Хитовете му са много (Senza una Donna (Without a Woman), Il Volo, Baila (Sexy Thing), Occhi). Има много дуетите с други звезди – от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей.
Любопитно е, че Дзукеро е единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал „Уудсток“ през 1994 г., а албумът му Blue (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.
Концертът в София трябваше да се състои на през юни миналата година, но беше отложен поради медицински причини и забрана от лекарския екип артистът да лети със самолет. Тези форсмажорни обстоятелства наложиха преструктуриране на цяла секция от голямото световно турне на Дзукеро, заедно с други околни страни. „Дзукеро моментално избра за София първата възможна дата в началото на 2024 г.“, допълват от СМЕ.
Наскоро Дзукеро планира да издаде нова версия на Senza Una Donna с Джак Саворети и поднови своето Overdose D’Amore World Wild Tour. Турнето започна с три концерта в Royal Albert Hall в края на март.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари