НачалоСвятЕдин от най-богатите украинци и неговата съпруга загинаха при руски удар срещу...

Един от най-богатите украинци и неговата съпруга загинаха при руски удар срещу Николаев

Собственикът на една от най-големите украински компании за търговия със зърно „Нибулон“ Олексий Вадатурски и съпругата му Раиса загинаха снощи при руски обстрел на украинския град Николаев, предаде Ройтерс, о се позова на губернатора на Николаевска област Виталий Ким. Домът на предприемача е бил улучен от руски снаряд, предаде .

„Тази нощ в резултат на обстрел на града трагически загинаха героят на , генералният директор на компанията „Нибулон“ Олексий Афанасиевич Вадатурски и съпругата му Раиса Михайловна Вадатурска. Олексий Афанасиевич рави много за Николаевска област и за Украйна. Неговият принос за развитието на селскостопанския и корабостроителния отрасъл и за развитието на региона е недооценен“, написа губернаторът в канала си в Телеграм.

Смъртта на 74-годишния предприемач потвърди в канала си в Телеграм и председателят на фрта на управляващата партия в Украйна „Слуга на народа“ Давид Арахамия. Компанията „Нибулон“, с централа в Николаев, се специализира в производството и износа на пшеница, ечемик и царевица, като има свой собствен флот от кораби и корабостроителница. Според данни на списание „Форбс Украйна“ състоянието на Вадатурски се оценява на 430 млн. долара, а през 2021 г. той е заемал 24-то място в класацията на 100-те най-богати хора в Украйна.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО