НачалоБългарияЕдно от децата от мелето на "Тракия" се оперира, другото вече е...

Едно от децата от мелето на „Тракия“ се оперира, другото вече е контактно

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде за състоянието на двете деца, транспортирани от старозагорса университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в „Пирогов“.

Днес двете деца бяха транспортирани в 9:30 часа от болницата в . Едно от децата беше в по-тежко състояние. Към момента то се оперира. Другото дете беше с температура и други симптоми сутринта, след лекарска намеса е стабилизирано. Здравословното му състояние е подобрено. Няма сериозни трайни увреждания, но има доста контузии. Вече е контактно, каза д-р Меджидиев.

„Нямаме информация близките на децата от Сърбия да са в болницата с децата. По-голямата част от родителите на останалите деца са вече в Стара Загора.“

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран транспорта за превозване на по-леко пострадалите деца до границата със Сърбия. Там ще ги очакват екипи и зам.-министърът на здравеопазването, които да ги прехвърлят в техните болници.

Няма други тежки случаи, няма проблем с транспорта и някое дете да се е почувствало зле по време на транспортирането, завърши д-р Асен Меджидиев.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО