„Егаси феста“ почете 50 години от създаването на хип-хоп музиката

Рекламирай в beZpartien.bg

През първата вечер от дебютното издание на фестивала „Егаси феста“ изпълнителите и публиката почетоха 50 години от създаването на хип-хоп музиката.
През август 1973 година DJ Kool Herc използва два грамофона и обединява музиката, като свири същия ритъм и разширява инструменталната част, създавайки нов музикален жанр, който по-късно ще бъде наречен хип-хоп. Това разказаха организаторите на фестивала, който се провежда на Морска гара Бургас.
В началото на първия концерт от програмата се появиха NDOE, GOODSLAV и Лора Караджова. Специални танцови изпълнения представиха Пламен и балканските шампиони по брейк от Black Style Squad от България. 
Най-голяма ответна реакция предизвика появата на дуета Румънеца и Енчев. След близо 6-годишно прекъсване, музикалното дуо се завърна на сцената и приповдигна още повече настроението на публиката. 
След тях се появи Bisollini от KINGSIZE, който също направи голямото завръщане на рап сцената. 
Изпълнението на бургаската хип-хоп група Рап Нация, създадена през далечната 1991 година, зарадва публиката и припомни приятни моменти от изминалото хилядолетие. „Музиката е рап, а нацията, която я прави – това сме ние!“, пеят бургаските момчета Владо, Тафо и Геро.
SPENS развълнува любителите на „старата школа“ на хип-хоп и рап музиката с популярните си хитове. 
За финал излязоха Гумени глави, в оригинален състав от Мишо Шамара, Вальо Кита и DJ Dido D (DIAN SOLO). Рап групата от Варна разтърси сцената както с уникално музикално шоу, така и с емоционална връзка с публиката.  
БТА припомня, че програмата на двудневния фестивал „Егаси феста“ продължава и днес с изпълнители от „новата школа“ с трап и дрил музиката. Сред тях на сцената ще излязат Gocata, MADMATIC, Qvkata DLG, CEKTA, PG & Drink, DJAANY, Mom4eto, както и Dim4ou, Боро Първи, FYRE & THEO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *