НачалоБългарияЕК получи от България първото искане за плащане по Плана за възстановяване

ЕК получи от България първото искане за плащане по Плана за възстановяване

Европейса комисия получи вчера първото искане за плащане от България по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост за отпускане на финансова подкрепа в размер на 1,37 милиарда евро. Цялостният план на България за възстановяване и устойчивост ще бъде финансиран с 5,68 милиарда евро под формата на безвъзмездни . Плащанията по Механизма за възстановяване и устойчивост се основават на резултатите и зависят от ието от страна на България на инвестициите и реформите, очертани в нейния план за възстановяване и устойчивост.

Това първо искане за плащане се отнася до 22 етапни цели, обхващащи няколко реформи и инвестиции в областта на то, научните изследвания и иновациите, интелигентната промишленост, неутралността по отношение на климата, цифровата свързаност, устойчивия транспорт и пътната безопасност, правоието, та с прането на пари, социалното приобщаване, здравеопазването и системата за одит и контрол, свързана с Механизма за възстановяване и устойчивост.

Сега Комисията ще рави оценка на искането. След това тя ще изпрати предварителната си оценка на изпълнението от страна на България на ключовите етапи и цели, необходими за това плащане, на Икономическия и финансов комитет на Съвета.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО