НачалоИкономикаЕК пусна обществена консултация относно новата европейска рамка за мониторинг и стратегически...

ЕК пусна обществена консултация относно новата европейска рамка за мониторинг и стратегически планове на горите

Европейса комисия () постави начало на обществена консултация по новата рамка на ЕС за мониторинг и стратегически планове по отношение на горите, предаде Национална селска мрежа (М). Всеки желаещ да вземе участие може да попълни онлайн въпросник, наличен в портала на ЕК, до 17 ноември т.г.
Въпросникът е наличен на всички официални езици на ЕС с оглед възможно най-широко участие на заинтересованите страни. След приключване на консултацията ЕК ще обобщи получените и в обзорен доклад, който ще публикува на страницата на инициативата.
Целта на тази инициатива на ЕК е да се разработи общоевропейска рамка за наблюдение на горите, за да се осигури достъп до подробна, точна, редовна и навременна информация за състоянието и управлението на горите в ЕС, както и за многобройните продукти и екосистемни услуги, които горите предоставят.
Тази информация ще доведе до вземане на основани в по-голяма степен на данни решения относно горите. Според ЕК се очаква това да доведе до повишаване на общественото доверие в управлението на горите, намаляване на незаконната сеч, стимулиране и възнаграждаване на по-устойчиво управление на горите и подкрепа за адаптирането на горите към изменението на климата.
ЕК е планирала за второто тримесечие на 2023 г. онлайн събирането на коментари от заинтересованите страни по орегламента.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО