НачалоБългарияЕкатерина Захариева: Инфлацията на храните е над 40%. Бежанската криза пак чука...

Екатерина Захариева: Инфлацията на храните е над 40%. Бежанската криза пак чука на вратата

Еерина Захариева от -СДС каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA , че тази е различна, защото България е в много сериозни кризи. „Те са няколко. Сигнали за това имаше още миналата есен. Българските граждани са сериозно притеснени за работата си, за доходите си, за това дали ще могат да покрият разходите си. Инфлацията на хранителните продукти е над 40%. Бежанската криза отново чука на вратата”.

Според нея, част от кризите в България са свързани с геополитическата обстановка, но за съжаление българското правителство е равило много, за да ги задълбочи. „Когато ставаше въпрос за подпомагане на с въоръжение, те под килимчето продаваха, но ясно не го казаха, с което заблудиха българските граждани. За всички вече е ясно, че България е изнасяла оръжие”, каза Захариева.

„Има тотално ерозиране в доверието и в парламентаризма, което е голям проблем. Той ще има дългосрочни последици. Сега съставянето на правителство няма да е по-лесно. Кризите са много по-дълбоки. Надявам се Руската Федерация да е осъзнала, че не може да диктува вътрешната и геополитическата ориентация на България”, завърши Захариева.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО