Екипът на „ВиК“ Перник засади 200 дръвчета от различни видове по повод Световния ден на водата

Рекламирай в beZpartien.bg

Екипът на „Водоснабдяване и канализация“ ООД в Перник се включи в доброволческа инициатива за засаждане на дръвчета във връзка със Световния ден на водата, който се отбелязва днес. Това съобщиха от дружеството. 
Акцията, при която бяха засадени 200 дръвчета от различни видове, се проведе на територията на Пречиствателната станция за питейни води в Перник. 
Кампанията се организира в цялата страна от „Български ВиК холдинг“ ЕАД в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В нея се включиха всичките дъщерни водоснабдителни дружества. 
„Мисията на всяко едно ВиК дружество е да управлява наличните водни ресурси така, че те да достигнат до всеки един абонат с необходимото качество и количество. Ние осъзнаваме колко важен ресурс е водата и колко отговорна е нашата задача за нейното управление. Приоритет за нас е да опазваме и поддържаме наличните водни ресурси, както и да смекчаваме екологичния отпечатък върху природата. С подобни положителни практики искаме да вдъхновим хората към положителна промяна и поглед в посока опазване на околната среда.“, заяви управителят на ВиК – Перник инж. Борислав Иванов. 
„Вода за мир“ е мотото на Световния ден на водата тази година. Акцентът е поставен върху това, че водата може да създаде мир или да предизвика конфликт, се посочва в информация на Министерството на околната среда и водите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *