Екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ овладяха трите пожара в Пловдивско

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив овладяха трите пожара в Пловдивско, съобщиха от дирекцията. Щетите в Карлово са върху 100 декара овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и 9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Най-вероятната причина за пожара е искра при работа на селскостопанска машина. 
Между град Брезово и село Дрангово огънят е унищожил част от горски широколистен масив и посеви, информират още от дирекцията. Пожарът в сухи треви покрай пътя за Павел баня се разгоря в землището на село Розовец. Огнеборци, местни жители и доброволци са овладели ситуацията, като са предотвратили възможен горски пожар.
Огнеборците успяха да спасят и имуществото на три домакинства. Сигналът, подаден малко преди 21:30 часа днес, е бил за пожар в три къщи в село Труд. При инцидента няма пострадали. Щетите са ограничени до покривната конструкция на сградите.
Към 21:40 часа сигналите за произшествия в областта надхвърлят 24, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари