Екоинспекцията в Русе даде предписания на фирми да обследват съоръженията си, отделящи миризми при производство

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе даде предписания на оператори на инсталации да извършат обследване на съоръженията и процесите в производствата си, където е възможно организирано или неорганизирано да се отделят интензивно миришещи вещества. Това съобщи пиарът на екоинспекцията в крайдунавския град Рени Петрова. 
По думите ѝ в срок до края на месеца пет оператора, извършващи дейност в промишлените зони на Русе, трябва да представят резултата от обследването, график с конкретни мерки и отговорници с цел недопускане, а при невъзможност – минимизиране разпространението на миризми извън производствените им площадки. 
Три от предприятията имат издадени комплексни разрешителни – „Линамар Лайт Металс-Русе“ ЕООД, „Оргахим Резинс“ АД и „Лубрика“ ООД. В тях има изрично условие за неразпространение на миризми. Същите предписания следва да изпълнят и „Оргахим“ АД и „Олео протеин“ ЕООД, които нямат комплексни разрешителни. 
Петрова посочва, че за „Линамар Лайт Металс-Русе“ срокът е удължен до края на юни тази година поради представен линеен график от фирмата, която ще извърши обследването.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари