НачалоБългарияЕкоминистърът: Заплашват ни огромни глоби

Екоминистърът: Заплашват ни огромни глоби

Екипът ни е експертен, с много опит, за да можем да се справим с многото предизвиелства, които стоят пред нас. Живеем в много сложно време, само с общи усилия можем да се справим. Ще работим открито и прозрачно. Ще работим за подобряване на комунита с ведомствата, с местната власт, с колегите на терен. Това каза служебният министър на околната среда и водите Карамфилова на пресконференция, на която представи екипа си и приоритетите в работата на , съобщи Novini.bg.

Тя съобщи, че за началник на кабинета е назначена Поля Пенчева, и Ренета Ко са назначени за зам.-министри, а следващата седмица към екипа ще се присъедини и трети зам.-министър.

Наясно сме с ограниченията на времето и затова фокусът ни ще бъде насочен към три ключови приоритета, посочи Карамфилова.

При встъпването ми в длъжност се сблъсках с доста обезпокоителни данни за наказателни процедури срещу България процедури, свързани с неие на задължения. Затова първият ни приоритет ще бъдат спешни мерки срещу наказателните процедури, обяви екоминистърът.

Росица Карамфилова предупреди, че ако не се предприемат навременни мерки, страната ни е заплашена от сериозни финансови санкции, като някои от тях могат да достигнат осемцифрена сума в евро. При налагането на финансови санкции те ще бъдат платени от всеки един от нас, подчерта тя.

Карамфилова съобщи, че е разпоредила засилен контрол в регионалните дирекции ежеседмичното отчитане какви са резултатите от този засилен контрол.

Една от задачите ни е и даването на коректни методически указания на звената в системата на министерството. Може би ще се наложи преразглеждане на дадените методически указания в последните няколко седмици, поясни тя.

По повод казуса с ТЕЦ „Брикел“ министърът на околната среда и водите каза, че в МОСВ нито имат права, нито имат желание да затварят когото и да било от големите горивни оператори.

Всеки оператор получава съответното разрешително за дейностите, които изпълнява. То определя нормите, в рамките на които трябва да работи съответното предприятие. Всяко неизпълнение на задълженията има ред за санкциониране. Ние ще насочим усилията си за превантивна дейности, диалог и прозрачност в действията, заяви Росица Карамфилова.

Друга ключова тема, по която ще работим, е действие по стратегическите и. Има много сериозно забавяне, основно свързано с процедурите по екологичното законодателство, посочи тя.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО