НачалоБългарияЕксперти: Пътниците в сръбския автобус са били без колани

Експерти: Пътниците в сръбския автобус са били без колани

„Човешките грешки в България са толкова чести, защото за тези, които трябва да минимизират щетите от тях, проблемът е хроничен и не се лекува“, коментира в предаването „Тази сутрин“ по Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

12 деца и двама възрастни са в болница.

Според него пътниците в автобуса, който астрофира на АМ „Тракия“, са били без предпазни колани.

„Разбирането на контрола от страна на е писане на актове, а не регулация, подпомагане и изкарване на агресивните шофьори“, добави Милчев.

„Хората в България, и държавите от Скандинавския полуостров грешат, но трябва да се подобри инфраструктурата, за да с прощават грешките. Една от причините за пострадали в и с автобус е непоставянето на коланите“, допълни Илия Тодоров, от Асоциацията на застрахованите и пострадали при катастрофи.

Адвокат Людмил Рангелов обясни, че само водачът би понесъл отговорността за та със сръбския автобус на АМ „Тракия“. Според него, ако случаят се категоризира като тежък, водачът може да получи от 2 до 10 години лишаване от свобода.

Юристът постави под въпрос стандартите по изграждането на магистралата, тъй като превозното средство е навлязло плавно в канавката, а не рязко и уточни, че ако е имало мантинела, инцидентът е могъл да бъде предотвратен.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО