Електробус в Стара Загора претърпя пътен инцидент, няма пострадали

Рекламирай в beZpartien.bg

Електробус в Стара Загора претърпя пътен инцидент около 11:00 часа днес. Това потвърди за БТА управителят на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, което е собственик на превозното средство. Електробусът се е движил по утвърдения маршрут на линия №3, който предвижда преминаване по ул.“Руски“, където на кръстовището с ул.“Генерал Гурко“ трябва да направи десен завой в посока от юг на изток. „На светофара на ул. „Генерал Гурко“ е имало спрени друг автобус и микробус, които са широки превозни средства. Вследствие на това пространството на платното е било доста тясно. Поради това електробусът е трябвало да бъде приближен максимално до бордюра вдясно. На второто дърво, намиращо се на изток от кръстовището обаче има висок, но крив клон. Там превозното средство се опира в клона, предпазният панел за батериите поддава и в края на електробуса се чупи и се пръска задния стъклопакет“, разказа за случая Станчев. Той подчерта, че самият водач е действал правилно. 
Вследствие на инцидента към момента няма установени пострадали пътници. „Някои от тях са се уплашили при пръскането на стъклото“, уточни той. Водачът е чул шум като „удар от камък“.
Георги Станчев обясни, че има материални щети, но те ще бъдат възстановени. Превозното средство е прибрано в депото на дружеството, а автобусът е заменен с друг и е продължил движението си по утвърдения маршрут.
Шофьорът има над 30 години стаж.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *