Ели Скорчева и Розалия Абгарян представиха филма „Уроците на Блага“ в Стара Загора

Актрисите Ели Скорчева и Розалия Абгарян приветстваха публиката, присъстваща на представянето на филма „Уроците на Блага“ в залата на Културен център Стара Загора. 
Двете главните героини във филма на Стефан Командарев се срещнаха с одобрението на присъстващите. 
„Добре дошли да видите това, което ние сме свършили. Всеки един от нас иска хората да се насладят на плодовете на труда му, а ние особено много, основно за това работим“, каза преди началото на филма Ели Скорчева. 
Филмът е част от конкурсната програма на единадесетото издание на Международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“ 2024.  Лентата разказва за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна измама и губи всичките си пари, спестени за красив надгробен паметник за нея и покойния й съпруг. За да събере сумата отново, Блага се свързва с телефонните измамници и започва да работи за тях като „муле“. Някога стриктната и честна жена, бавно започва да прекрачва всичките си принципи.
Припомняме, че Ели Скорчева взе и Специалната награда за цялостен принос в киното по време на тазгодишното издание на кинофестивала в Стара Загора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари