Ердуан Мехмед от ДПС е декларирал пред Народното събрание, че е гласувал „против“ предложението за министър-председател вчера

Ердуан Мехмед, народен представител от парламентарната група на ДПС, е поддал декларация в деловодството на Народното събрание за промяна във вота при гласуването на предложения за министър-председател Росен Желязков вчера. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание. Декларацията е поддадена днес. 
С депозираната от него декларация, народният представител изрично е заявил, че вотът му следва да се счита като гласувал „против“ и моли за това да бъде уведомен техническия отдел на Народното събрание и да бъде отразена съответната промяна. 
Вчера парламентарната група на ДПС не гласува единно за излъчения от ГЕРБ -СДС за министър-председател Росен Желязков, въпреки декларираната подкрепа от трибуната. След отказа на депутата гласът му да се счита „за“, заявен в депозираната декларация, депутатите, подкрепили кандидатурата остават 29. Други 14 бяха – „против“, а един гласува с „въздържал се“.  
Днес парламентарната група на ДПС взе решение да изключи народният представител Джейхан Ибрямов, който гласува с „въздържал се“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари