„Еркешки корени“ събира любители на фолклора в село Козичино

Рекламирай в beZpartien.bg

Фолклорен събор „Еркешки корени“ събира любители на народното творчество в село Козичино. Третото издание на събора ще се проведе на 2 септември, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.
В целодневната програма на събора ще се включат млади артисти от цялата област, които ще представят изпълнение на гайда и народни танци. Сред участниците са и утвърдени изпълнители от Музикална фолклорна група (МФГ) към Народно читалище „Просвета – 1906“ от село Козичино, фолклорен състав „Трио Гюльовца“, Обединена общинска школа по изкуствата (ООШИ) – Несебър и фолклорното дуо Желязко и Радина Василеви, допълват организаторите на събитието.
Публиката ще се наслади на фолклорното изпълнение на местния оркестър „Еркеч Бенд“ под ръководната палка на Стойко Желязков и нежния глас на певицата Нели Танева, съобщават от общинската администрация.
Организаторите посочват още, че целта на третото издание на „Еркешки корени“ е да обедини на едно място всички хора с корени от село Козичино (Еркеч) и живеещи извън него, за да могат да споделят своите бит и култура. Към програмата е включен празничен курбан, от който посетителите ще се насладят на вкусната храна за здраве.
Фолклорният събор се организира със съдействието на Община Поморие. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *