НачалоСвятЕто какво обеща новият британски премиер

Ето какво обеща новият британски премиер

Новият британския премиер Лиз Тръс в първата си официална реч, след о зае премиерския пост, обеща да изведе Обединеното кралство от та и каза, че нейните три приоритета ще са та, енергийната криза и общественото здравеопазване, предадоха британските .

Тръс говори пред „Даунинг стрийт 10“ след като се завърна от Шотландия, където бе назначена официално на поста от британската кралица Елизабет Втора. Тръс обеща растеж на икономиката, отдаване на приоритет на произведеното в Обединеното кралство и откликване на аспирациите на нацията, но призна, че страната се сблъсква със силен глобален насрещен вятър заради COVID-пандемията и войната в .

Великобритания преживява най-голямата криза с те от десетилетия насам. Инфлацията е над 10 процента, а енергийните цени нарастват както за бизнесите, така и за домакинствата.

„Първо ще равя така, че Великобритания да заработи отново. Имам смел план за икономическия растеж чрез намаляване на данъците и реформи. Ще намаля данъците, за да възнаградя усилената работа и да стимулирам оглавяван от бизнеса растеж и инвестициите. Ще направя реформи в името на моята мисия да накарам Обединеното кралство да заработи отново, да строи и да расте отново“, заяви Тръс. Тя увери, че ще положи всички възможни усилия хората да не трябва да плащат енергийни сметки, които не могат да си позволят. Тръс обеща и изграждане на болници, пътища, училища и широколентов достъп до интернет.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО