НачалоБългарияЕто кой е "купувача" на фирмите на Румен Спецов /ВИДЕО + Документи/

Ето кой е „купувача“ на фирмите на Румен Спецов /ВИДЕО + Документи/

С екипа на bezpartien.bg и Симон се свърза анонимно лице, което поиска да посредничи за с „купувача на милионите на Спецов“. Повече от месец, екипа на медията ни, прави и невъзможното да стигне до Данаил Николов, който те равиха популярен, о новият и фиктивен собственик на трите скандални дружества, собственост преди това на бившият вече шеф на приходната агенция – . Както и на други 25, които са с задължения към фиска за над 4 милиона

Срещата се проведе на територията на Република Сърбия. В късната част на денонощието, на 29.09.2022 година,  както поискаха лицата, които потърсиха bezpartien.bg за да разкажат на какво са подложени, откакто стана ясно, че въпросният „сламен човек“ е станал собственик на дружества с задължения за милиони левове. Дружества, където основно участие имат Румен Спецов и половинката му Плама Спецова.

Данаил Николов, живее вече една година в изгнание. В Сърбия. От съображения за сигурност, не можем да посочим точната му локация, както и по изрично негово условие, за да се съгласи да застане пред нашата камера.

Под контрола на близки до Спецов и Асен Василев лица, които всеки месец изпращат от 500 до 1500 евро на Данаил „за да мълчи и да не си отваря устата“, както твърди той самият. Също, представя документи за преводите, които получава, както и съобщения от лице, което е избрано от дуото-финансисти, да посредничи при контакт с Николов. Същото, изпраща регулярно всеки месец суми на новият собственик на фирмите на Спецов, като условие той да мълчи и да се укрива в Сърбия. Плащат му се и квартирата и разходите по престоя.

Отскоро, след като Данаил изразява желание да се прибере в България и да сложи край на сагата започват и заплахите. /Виж галерията/

 

ВИДЕО: Какво още сподели Данаил Николов, вижте тук! 

 

При назначаването  на Румен Спецов на поста в началото на 2021 година стана известно, че през 2016 г. Спецов е прехвърлил фирма с големи данъчни задължения на малоимотен гражданин от село Ялботина, Драгоманско. Дружеството – „Гранекс трейдър“ ЕООД е в черния списък, в който НАП слага неспасяемите длъжници – с големи неплатени данъци и с нулеви обезпечения и активи.

Миналия септември стана известен доклад на Националната следствена служба, според който липсват за извършено престъпление от Спецов. Окончателната дума обаче трябваше да има прокурор.

Националната агенция за приходите (НАП) започна ревизия, която потвърди, че дружеството има дългове, а настоящият му собственик е призован да се яви за връчване на ревизионния акт. През цялото време НАП и служебният финансов министър по това време Асен Василев отклоняваха въпросите на журналистите, обяснявайки, че фирмата е натрупала дълговете, след като Румен Спецов я продава, и затова трябва да бъде питан новият собственик. Василев дори обяви Спецов за „изключително доверен партньор на чуждите служби“ в опит да защити назначението му.

Бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев обаче разкри, че дружеството е било в ревизионно производство към момента на продажбата и вероятно Спецов е знаел какво ще има в доклада и по тази причина е продал фирмата си, която и до ден днешен не е покрила задълженията си към фиска.

„Установени са нови факти и обстоятелства, които подлежат на надлежна проверка. то продължава“, се разбира още от писмения отговор на говорителката на градска .

Всеки път, когато е питан от журналисти, Спецов отказва да отговори на конкретни въпроси по казуса и обещава това да се случи в бъдеще.

 

Последвайте страниците ни в “ Фейсбук “ / Facebook /  и канала ни в “ YouTube „, за да следите „на живо“ работата ни. 

Можете и да спонсорирате дейността ни, като направите дарение ТУК.

 

Автор: Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО