„ЕВН Топлофикация“ ще издава само онлайн фактури на клиентите си

От юни 2024 г. „EВН Топлофикация“ (EVN) преминава към издаването само на онлайн фактури, с които ще отчита пред клиентите си консумираната от тях топлоенергия и битова гореща вода. Това съобщиха от дружеството.  
Всеки клиент ще може да намери своята фактура в портала „EVN Oнлайн плюс“. В него клиентите ще открият оригинал на последната си издадена фактура в pdf файл, както и архив с актуална информация за фактурите си за последната една година. В портала клиентите ще могат също да видят графиката на потреблението си, както и да плащат задълженията си онлайн без допълнителни такси.
Друга услуга, от която потребителите ще могат да се възползват, е да заявят безплатнo известяване чрез имейл или SMS за стойността на фактурата. По този начин те ще получават ежемесечна информация за сметката си и за неплатените задължения, за които „ЕВН Топлофикация“ ще напомня най-малко 3 работни дни преди изтичане на крайния срок за плащане на фактурата. Информация за стойността на фактурата клиентите могат да получат и на автоматичната линия за проверка на сметки по всяко време на денонощието.
С преминаването към онлайн фактури дружеството ще спести разпечатването на 60 000 листа хартия месечно или около 300 кг хартия. Така за една година ще се спести разходът на хартия, равняващ се на 50 дървета. В случай че клиент желае и занапред да получава разпечатана фактура на хартия, то той следва да заяви това в EVN офис в гр. Пловдив. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари